Запитване

Намерете ни

Чат с нас

Inquiry

Find us

Chat with us

Продължете към съдържанието

Шапките на Катедрален храм

Начало » Цялостно брандиране на обекти » Шапките на Катедрален храм

Може би сте се чудели какви са тези бели „шапки“, покриващи куполите на Катедрален храм „Успение Богородично“. Ние от Top Print ги облякохме, за да не им пече, духа вятър, пада дъжд и най-важното – да не им е студено.

Ама те не са хора, защо ги предпазвате от времето? Така е, но в течение на  грандиозния проект – позлатяването им, те стават много капризни. Едно от най-важните условия е да се поддържа постоянна температура от 17 градуса и да нямат никакво влияние от атмосферните условия.

Няма да Ви лъжем, задачата не беше лесна и все още сме в процес на осигуряване на зимни дрехи. Отидохме на място, взехме размерите на скелето, което беше с най-различни форми, височини и ширини. След това се върнахме на работното си място, събрахме екипа и започнахме да проектираме. Шихме, лепихме, слагахме капси и въжета. Процесът беше дълъг!

До момента първият и вторият купол са облечени с близо 1500 кв.м. винил, над 5 км въже, а всичко тежи над 600 кг.

Преди също сме опаковали обекти, но те са били с различна цел – да се прикрият грубите строежи, с рекламна цел или за промяна облика на сградата. В този случай не е нищо от изброените, а с цел предпазване.