Запитване

Намерете ни

Чат с нас

Inquiry

Find us

Chat with us

Продължете към съдържанието

Обемни букви

Начало » Външна реклама » Обемни букви

Обемните букви или обемните светещи надписи са особено подходящи за екстериорно оформление на заведения, хотели и институции, офисни и търговски обекти.

Размерите на отделните обемни букви могат да варират от сравнително малки до огромни. Всяка обемна буква преминава през няколко етапа, за да се изработи. Съществуват различни видове обемни букви, но най-често изработваме от PVC материали. Друг материал, който се използва за изработка на обемни букви е еталбонда.  Обемните надписи могат да бъдат както неосветени, така и осветени. Разнообразни са и начините на осветяване – контражурно, задно осветяване или вътрешно осветяване с LED диоди.

Свържете се с наш търговски представител, ако се интересувате повече за разнообразието от възможности, по които обемните букви могат да бъдат полезни за открояването на Вашия бизнес.

Каква визия предоставят обемните букви?

Обемните букви (обемни светещи надписи или обемни светещи лога) са чудесен начин за представяне на Вашия бранд. Приложими, както интериорно, така и екстериорно, те създават фантастична осведоменост за марката сред посетителите и клиентите. Във външни условия, обемните букви открояват името на марката и то лесно може да бъде видяно. В интериора – светещото лого изглежда приветстващо зад регистратура на офиса или рецепция на хотела например.

Светещите обемни букви могат да бъдат поставени в много части на сградата, като например зад рецепции, в заседателни зали, зони за срещи и дори търговския етаж. Те са страхотни за фирми, които имат много посетители. Когато са грабващо и качествено направени, обемните букви привличат вниманието и създават ангажимент, който дори може да бъде споделен в социалните мрежи. Така обхватът на ползите се разширява.

Съществува широка гама от производствени методи, които могат да се използват за създаване на правилния стил на обемните светещи букви за вашата компания. Така логото може да бъде съобразено в определен бюджет.

Какви са различните видове обемни букви?

Дизайнът на логото и предпочитаният шрифт играят най-важна роля в начина, по който се произвеждат обемните светещи букви. Ако надписите или формите са твърде тънки или малки, това може да ограничи броя на производствените методи. За да избегнем това, нашите специалисти от Топ Принт ще Ви консултират и преведат през всички опции още от първото ви запитване.

Има цяла гама от начини, по които Вашите светещи обемни букви могат да бъдат произведени. Разнообразието предлага вариация от начини на засветяване и монтиране. Така клиентът може да избира от ефекта, който най-много се доближава до търсения от него. Осветленито на светещите обемни букви може да бъде вътрешно – чрез ЛЕД и диоди, или външно – каквото е контражурното осветление. Ако предпочитате да бъде изработено обемно лого, а не обемни букви, то може да бъде направено също спрямо очакванията и вижданията ви.

Обемни букви с метална конструкция

Стандартната буква е триизмерен брандинг елемент. Вътрешността е изработена от ламарина, най-често алуминий, тъй като не ръждясва. Лист от плоскостта обикновено се изрязва на режещ принтер (iEcho/Zund) на база векторен файл (.cdr, .eps, .ai, .scv, .sci или . fs). Това създава гърба на канала и е основата за формата на буквата. След това страните на буквата се оформят чрез огъване на лента от алуминиев лист около алуминиевия гръб.

Лицето може да се нанесе например с черен блекаут винил, така че обемните букви да изглеждат черни през деня и бели, когато са осветени през нощта. За най-добър ефект, цветовете на лицето обикновено се съчетават с най-близкия съответстващ LED цвят. Топлият бял светодиод се използва най-добре с жълто или оранжево лице.

Неонови обемни букви

Това са стандартни обемни букви, но неонът е покрит с прозрачно акрилно лице, за да предпази птиците от правене на гнезда, както и да предпази открития неон от външни влияния. Това позволява да се види откритият неон , както и вътрешността на обемната буква.

Оформени PVC обемни букви

Оформените обемни букви имат формована пластмасова подложка. Капакът, или лицето, може да бъде плосък, кръгъл или „призматичен“ и е направен от полупрозрачна цветна пластмаса. Светлината се излъчва както от лицето, така и от страните на буквата. Изрязаният винил може също да се нанася върху лицето, за да се създадат различни цветни светлинни ефекти или да се получи ефект на ореол.

Обемни букви със обратно засветяване, показващи ореолното осветление на фона. Наричани още обемни букви с контражурно осветление.

Осветените обемни букви отзад се наричат още букви със задно осветяване. Лицето на буквата е изработено от еталбонд или PVC, а осветлението е насочено към гърба. Тази светлина наводнява стената, към която е монтирана. Обикновено това е най-скъпата форма за производство. Светодиодите са инсталирани от вътрешната страна на гърба на кутията, а гърбът често е снабден с прозрачен или полупрозрачен пластмасов гръб за разсейване на светлината и защита на осветителните елементи и окабеляването. Обемните букви обикновено се монтират на сантиметри от стената, така че да са отделени от фасадата на сградата. Вътрешността на кутията често е боядисана в бяло, за да отразява светлината.

Защо да изберете Топ Принт за изработка на Вашите обемни букви?

Всеки един проект за изработка на обемни букви е персонифициран.

Голяма част от изработката на буквите е свързана с ръчен труд. Нашият екип от специалисти има дългогодишен опит в изработката на буквите, инсталирането на диодите, окабеляването и монтажа на готовите букви.

Първата стъпка от изработването на обемните букви обикновено е извършването на оглед. Преди да се направи ценова оферта и да се прецени най-добрият начин за изработка на обемните букви е необходимо да се организира среща. Така нашите специалисти ще придобият представа за мястото, на което трябва да бъдат монтирани. Може да се прецени реално и изчерпателно какви да са материалите, методите и способите за изработката на Вашите персонализирани обемни букви.

Ето част от професионалните услуги, които гарантираме:

  • Широка гама от материали, които използваме за изработка.
  • Дългогодишен опит на специалистите, които ги изработват.
  • Възможност да адаптираме обемните букви спрямо всяко индивидуално постижимо запитване.
  • Следваме условия за безопасност – при изработката и при монтирането.


Ако ви предстои откриване на нов обект или искате да освежите Вашето бизнес пространство, не се колебайте да се свържете с нас на sales@topprint.bg и burgas@topprint.bg. Нашите специалисти в обслужването ще ви дадат всички необходими насоки за изработката на Вашите светещи или несветещи букви.

Каква визия предоставят обемните букви?
Какви са различните видове обемни букви?
Защо да изберете Топ Принт за изработка на Вашите обемни букви?

Въпроси и Отговори:

Как се изработват обемни букви?

Обемните букви се изработват с подходящи материали в зависимост от функциите на буквите - дали ще бъдат светещи или несветещи. Най-често те се изработват от PVC - изрязват се по контур, по формата, която се иска да е буквата и се изкривяват с нагорещяването на PVC-то.