Запитване

Намерете ни

Чат с нас

Inquiry

Find us

Chat with us

Продължете към съдържанието

Рекламни билбордове

Начало » Външна реклама » Рекламни билбордове

Рекламните билбордове са най-масовите средства за външна реклама.

Стандартно – те се изработват в размер 4 х 3 м и са направени от винил. За да бъдат отличими, за всички рекламни билбордове е особено важно да бъдат направени с ярък дизайн и да бъдат отпечатани с контрастни цветове.

Какво представляват рекламните билбордове?

Рекламните билбордове са голяма външна рекламна конструкция (билингборд), която обикновено се намира в зони с висок трафик, като например край натоварени пътища. Рекламните билбордове представят големи реклами на преминаващите пешеходци и шофьори. Обикновено брандовете използват рекламни билбордове, за да изградят своите марки или да информират за своите продукти.

Най-големите рекламни билбордове с обикновен размер са разположени предимно на главни магистрали, скоростни пътища или главни артерии и осигуряват висока гъстота на потребителите (най-вече на автомобилния трафик). Те осигуряват най-добра видимост не само поради размера си, но и защото позволяват творческо „персонализиране“ чрез разширения и декорации.

Днес има най-разнообразни типове конструкции за рекламни билбордове – различават се, както по размери и пропорции, така и по начин за монтаж. Почти винаги се изискват довършителни дейности по изработката на рекламните билбордове.

Изработка на рекламните билбордове в Top Print

Обикновено печатът на рекламните билбордове се прави със солвентни мастила. Това са мастила, които имат предимства като устойчивост срещу избледняване (между 5 и 7 години), вода и абразия. С тях може да се печата върху различни видове непромазани банери и винили, с които пигментът се свързва по-добре. Това ги прави чудесен избор за печата на рекламни билбордове. Чрез тях рекламните билбордове могат да издържат дори в неблагоприятни външни условия в продължение на години.

В зависимост от начина на окачване на рекламния билборд, както и билборд конструкцията, на която се поставя, съществуват различни довършителни операции, с които се обработват винилите.  Обикновено за завършен вид рекламните билбордове се подшиват, поставят им се капси или се ушиват подгъви и джобове. Тези дейности са особено важни за безопасното монтиране в последствие на рекламните билбордове. Ние от Top Print имаме дългогодишна практика в изработката на рекламни билбордове и предлагаме всички необходими довършителни процеси. При това, осигурен от професионалисти с дългогодишен опит в шиенето на рекламните билбордове.

Нещо повече – ще откриете много иновативни идеи, които сме реализирали за своите клиенти при производството на атрактивните рекламни билбордове. Може би най-ефектната добавка към съвременните рекламни билбордове е добавянето на допълнителен PVC елемент, който излиза от рамките на съоръжението. Така рекламният билборд придобива триизмерен вид, привлича погледите на минувачите и е запомнящ се вариант за бизнес реклама. Този тип рекламни билбордове се наричат още 3D рекламни билбордове.

Какво представляват рекламните билбордове?
Изработка на рекламните билбордове в Top Print

История на рекламните билбордове

Някои хора смятат, че рекламните билбордове са станали популярни от шоумена Финиъс Барнъм, но археолозите всъщност са открили, че първите случаи на билбордове датират от древните египтяни. Те изглежда са били използвани за пропагандни цели, показвайки йероглифи, които илюстрират господството на египетските владетели. Това е първотипът на рекламните билбордове.

През 1440 година, Йоханес Гутенберг изобретява подвижна печатарска преса, която в крайна сметка позволява производството на листовки, дипляни, плакати и други – те се превръщат в първата форма на рекламните билбордове.

През 1790 година Алоис Сенефелдер изобретява литографията, копирната машина от 18-ти век, която означава, че илюстрациите могат да бъдат възпроизвеждани с цвят, което улеснява представянето на произведения на изкуството върху плакати. Предприятията започват да правят все повече реклами. Тъй като е било много скъпо да се поставят големи реклами във вестниците, много фирми започват да поставят реклами по стени и стълбове по огради. Защо? Защото е бързо, лесно, вижда се от хора и е най-вече безплатно.

Плакатна реклама за Barnum and Bailey Circus като първата реклама с билборд.

Първите рекламни билбордове са изобретени през 1830 г. от Джаред Бел в Америка. Той искал да рекламира цирк и поставил голям и цветен рекламен  билборд. По това време рекламните билбордове обикновено са били големи плакати, показващи цветни снимки и подчертаващи функции и промоции за предстоящи шоута.

Кои са основните елементи на страхотните рекламни билбордове?

Рекламните билбордове са сред най-старите и ефективни рекламни тактики. Това обаче не означава непременно, че е най-лесно изпълнимата рекламна стратегия.

Макар, че дигиталната реклама е все по-предпочитана медия, рекламните билбордове не отстъпват по трафик. Най-доброто време за привличане на вниманието е, когато хората са в движение и не могат да гледат надолу към устройствата си. Затова е важно рекламните билбордове да покрият някои основни елементи, които да гарантират за впечатлителната реклама и задържане на вниманието.

  1. Бъдете максимално компактни и опростени в посланието на рекламните билбордове

Обикновено сме в движение, когато четем рекламните билбордове, така че нямаме много време да усвоим посланието. Шофьори, велосипедисти, пътуващи в градския транспорт и пешеходци прекарват между 5 и 10 секунди, за да прочетат даден билборд. Уверете се, че вашето съобщение е достатъчно кратко, за да бъде разбрано за това време. Използвайте не повече от шест или седем думи в съобщенията. Малките параграфи няма да бъдат прочетени. Важни са само петте или шестте думи на слогана на рекламните билбордове.

  1. Съсредоточете се върху създаването на голямо визуално въздействие на рекламните билбордове

Покажете го, не го казвайте. Бъдете креативни, но бъдете елементарни. Рекламните билбордове не са мястото за поетични текстове и абстрактни шедьоври.  Колкото по-опростена е визията, толкова по-ефективни ще бъдат Вашите рекламни билбордове.

 

  1. Да информирате за марката е ключово за рекламните билбордове

Не губете място в изписване на адреси, телефонни номера и адреси на уебсайтове навсякъде по рекламните билбордове. Повечето хора, които го четат, няма да направят директно действие или отговор, а допълнителният текст ще намали цялостното визуално въздействие.  Рекламните билбордове са важни предимно за изграждане на марка ли промотиране на временна кампания. Трябва да се използва за създаване на бързо, запомнящо се съобщение.

  1. Използвайте контрастни цветове в рекламните билбордове

Използвайте ярки цветове и/или смело изображение във вашия дизайн, за да привлечете вниманието към вашия рекламен билборд. Контрастните цветове в дизайна ще направят по-голямо визуално въздействие и ще помогнат за задържането на вашето послание. Трябва също така да обмислите вероятните фонове, срещу които вашият рекламен билборд ще стои, когато избирате цветовите си схеми, като синьо небе, зелени дървета и сиви сгради.

Поддържайте фона на Вашите рекламни билбордове еднослойни, за да сте сигурни, че основният текст или изображение на преден план оказва въздействие. Важно е да няма много елементи, които да се борят за вниманието на минувача.

История на рекламните билбордове
Кои са основните елементи на страхотните рекламни билбордове?

Въпроси и Отговори:

Защо рекламните билбордове работят?

Рекламните билбордове предлагат уникални възможности за бизнеса, особено това, че достигат до широк и разнообразен кръг от потребители. Други рекламни методи могат да ви дадат по-добри възможности за таргетирана реклама, но рекламните билбордове могат да достигнат до потребители, за които дори не сте подозирали, че съществуват и които може да се нуждаят най-много от вашия продукт.