Запитване

Намерете ни

Чат с нас

Inquiry

Find us

Chat with us

Продължете към съдържанието

Принт стъкло

Начало » Интериорен дизайн » Принт стъкло

Принт стъкло – актуална, атрактивна и бюджетна интериорна добавка

Предпочитан вариант за интериорните и декоративните индустрии, принт стъкло е продукт, който предава характер на всяко пространство.

Технологията, с която изработваме принт стъкло, запечатва изображението и гарантира дълготрайност на крайния продукт. Преминавайки през термична обработка и UV-сушене, печатът остава защитен от задната страна на плоската повърхност, а изображението практически не подлежи на увреждане, одраскване или избледняване.

Съществуват множество идеи за приложението на принт стъклото – гърбове на кухни, декорации за стени, маси и вратички за шкафове, например. Когато се извърши печат на стъкло, то може да бъде ламинирано със специален вид фолио, което има за цел да предпазва медията от счупване и наситняване. Предвид устойчивостта срещу влага, топлина, препарати и лесно поддържаната хигиена, готовото принт стъкло не подлежи на бракуване

Друго предимство на принт стъклото идва и от свободата при самия процес на печат. Изображението може да бъде ярко и по-солидно, прозрачно и по-бистро или да е наслоено, за да се постигне по-голяма дълбочина.

Какви са предимствата на принт стъклото?

Не е тайна, че печатът върху принт стъкло, плоски мебелни повърхности и изобщо всякакви материали, има ключово предимство за интериора. То дава сериозна индивидуализация, с която лесно домът или бизнесът може да изпъкне.

Има много предимства на ултравиолетовия печат на принт стъкло. Способността му да произвежда висококачествени резултати не е за пренебрегване. Цифровият печат на принт стъкло също позволява на архитектите да творят по-креативни сгради чрез имитиране на витражи или гравирано стъкло. Технологията може да бъде използвана както за интериорни, така и за екстериорни приложения и практически не изисква поддръжка. Тъй като използва файлове, той е лесен за почистване и профилактика.

Принт стъклото е технология, която набира все повече популярност именно заради тази способност – да транформира пространството. Ето кои са основите предимства, които трябва да имате предвид, ако все още се колебаете дали да изберете принт стъклото за Вашия дом или бизнес:

  1. Тясна персонализация на интериорните помещения с принт стъклото

Принт стъклото с лекота превръща всеки интериор във вдъхновяващо пространство. Искате да гледате морето вместо скучния гръб на Вашата кухня? Лесно може да отпечате принт стъкло с морски акценти. Всъщност .. с каквито акценти пожелаете. В Top Print единственото изискване за подаденото избражение за печат е то да бъде по-голямо от 2 МБ. От там нататък – клиентът избира мотивите и визиите на дизайна и има необятният свят на търсачките в Интернет на разположение. Нямаме изискване за минимален тираж за печат на принт стъкло.  Искате да имате нестандартни картини с атрактивни отблясъци? С принт стъклото можете да се откроите от останалите масови варианти на картини. Не искате подложки за чашите на масата и не искате цяла стъклена маса? Добавете стъклен акцент с принт стъкло в размери, форма и дизайн по избор.

Принтерът Arizona, с който Top Print е оборудван, печата с пет цвята CMYK (cyan, magenta, yellow, key – черно) + бяло. Възможността за печат с бял цвят прави възможно достигането на релефи и атрактивни линии за иначе розрачното принт стъкло. Цветовете дават възможност и за различна степен на тяхната насищаемост.

  1. Техниката на печат на принт стъклото е безопасна

Директният печат върху стъкло (принт стъклото) се осъществява от екологично-съобразна и безопасна машина, което превръща крайния продукт в абсолютно безвреден за Вашия дом, офис или заведение. При това технологията позволява безопасен печат на принт стъкло до 3 м дължина.

Използването на плосък UV – принтер за печат на принт стъкло става все по-популярно поради впечатляващия краен продукт. Макар и труден и отнемащ време, този метод за печат върху стъкло се превърна в наложена тенденция в печатната индустрия.

UV цифровият печат на стъкло използва неорганични мастила и ултравиолетова светлина за изсушаване на мастилото върху принт стъклото. Липсата на функционални мастила и ограниченията в издръжливостта и устойчивостта на надраскване ограничава използването на UV печат, особено в приложения за външен дизайн и екстериора.

  1. Приложения за принт стъклото

Най-популярните приложения на принт стъклото в дома са:

  • Печат върху стъкло за кухненски гръб, плот или вратички на шкафове
  • Печат върху стъкло за параван
  • Печат върху стъкло за декорация

Абсолютно всяко помещение у дома би било подходящо за декорация с печат на стъкло – вертикален панел в антрето, приветстващ ви у дома, морски или планински пейзаж в спалнята, абстрактно изображение, което да разчупва интериора във всекидневната. Интересна визия се създава при пречупването на светлината през гладката повърхност, а в определени цветове печата на стъклото може да е напомня и дори 3D ефект.

От самото си създаване печатът върху стъкло се използва в широк спектър от приложения в различни индустрии. Някои от тези приложения включват плотове за маси, прегради за офиси, гръб за кухни, стъкло за мебели, декоративни стъклени стенни панели за вътрешни помещения, стъклени табели, огледала с печат, фасади на сгради, системи за входни врати, окачени фасади, табелки с имена на бюра и др.

Защо принт стъклото се води екологично съобразен краен продукт?

  1. Оптимизирани енергийни изисквания

Непрозрачността, полупрозрачността и дебелината на слоя мастило могат да бъдат прецизно манипулирани при дигитален печат върху прънт стъкло. Това осигурява възможност за контрол на коефициента на засенчване, който контролира потока от естествена светлина и топлина. С тази информация в ръка и с помощта на най-новия софтуер е възможно да се измери и предвиди температурата във вътрешността на сграда, докато е още в етапите на планиране. Тези данни позволяват на архитекти, предприемачи и разработчици да минимизират разходите и размера на климатичните и осветителните системи, като също намаляват ежедневно оперативни електрически разходи.

  1. Заместване на естествени материали с принт стъклото

Камък, мрамор, дърво и други естествени материали се възпроизвеждат лесно чрез дигитален печат. Крайният резултат е принт стъкло, което изглежда като оригиналния материал, без да се използват ограничените природни ресурси на земята. „Отпечатаните естествени материали“ не са изправени пред същите рискове от влошаване като действителните естествени материали. Принт стъклото е доста по-издръжливо и устойчиво на надраскване, химикали и атмосферни влияния.

  1. Рециклируем материал е стъклото, дори и да е принт стъкло

Дигиталното отпечатано стъкло се третира като всяко друго стъкло. Дигиталното отпечатано стъкло се обработва и изхвърля чрез стандартни методи за рециклиране без специални съображения или мерки.

  1. В процеса на печат и монтиране на принт стъклото няма токсични тежки метали

Дигиталното принт стъкло може да се печата с помощта на мастила, които не съдържат токсични тежки метали, елиминирайки опасностите, свързани с тези елементи.

Какви са предимствата на принт стъклото?
Защо принт стъклото се води екологично съобразен краен продукт?

Въпроси и Отговори:

Как се прави принт стъкло?

Технологията за печат на принт стъкло е UV печат върху плоскопечатащ принтер. В Топ Принт можем да отпечатаме вашето принт стъкло с максимални размери 2 х 3 м. UV мастилата се запечатват откъм гърба на материала и така не могат да се наранят.